AL-KO PREKOPALNIKI

Zmogljiva pomoč pri prekopavanju in rahljanju zemlje

Z našimi lahko vodljivimi prekopalniki brez težav zrahljate zemljo in jo pripravite za vaše vrtnine in semena – in vse to z manj truda in brez bolečin v hrbtu. Z njimi boste v tla lahko učinkovito vkopali tudi zmlet material z vrta, humusno gnojilo ali šoto, ki tla obogatijo s hranili. Zmogljivi motorji skrbijo, da se naš prekopalnik odlično spopada tudi s težkimi in ilovnatimi tlemi. Ergonomski ročaji vam olajšajo vodenje prekopalnika, zato je sedaj vaše delo na vrtu veliko lažje in hitrejše.

Vaše prednosti

Več varnosti

Nenamerno delovanje rezil za prekopavanje preprečuje zaklenjena varnostna ročica.

Ergonomsko prilagojeno delo

Vodilo, ki ga je mogoče individualno prilagoditi vsaki telesni velikosti, zagotavlja sproščeno in olajšano delo. Možnost zasuka vodila vstran (MH 4005 R / 5007 R) vam omogoča, da pri delu ne stopate na že posekano površino.

Drobljiva zemlja

Posebno oblikovana rezila za prekopavanje v kombinaciji z zmogljivimi motorji zagotavljajo učinkovito obdelovanje tal z drobljivo teksturo.

Koristni nasveti

Prekopalniki AL-KO z močnimi bencinskimi motorji in štirimi noži za prekopavanje obdelajo zemljo. Zaradi odlične ergonomsko zasnovane oblike lahko s to zgoščeno močjo upravljate brez velikih naporov.

Dodatne prednosti
| Okretni prekopalniki za rahljanje zemlje in pripravo na setev
|
Nepogrešljiv pomočnik za vse z vrtovi za zelenjavo
| Za dodajanje zmletega materiala, humusa ali šote
|
Odlično delujoči noži za prekopavanje
|
Varen vklop rezalnih nožev z varnostno ročico
|
Ergonomsko primerno delo z nastavljivim vodilom
| Vodilna opora, da stroj ostane na pravi poti
| Močan oprijem tudi na zbitih ali težkih ilovnatih tleh
| Enostavno manevriranje zaradi vzvratne prestave, ki je odvisna od modela


Vrhunec: udobna vzvratna prestava
Nekateri naši prekopalniki imajo vzvratno prestavo. Tako lahko spremenite smer vožnje, kar poveča mobilnost in okretnost stroja. Okretnost prekopalnikov v kombinaciji z močnimi motorji in ergonomskimi vodilnimi ročaji ustvarja odlične pogoje za rahljanje zemlje na vašem vrtu. Utrjena rezila za prekopavanje zanesljivo obdelajo vsako zemljo in jo spremenijo v fino, drobljivo prst, ki je nato pripravljena za nove sadike ali semena. Prihranite si težave z rahljanjem zemlje z lopatami in drugimi ročnimi vrtnarskimi orodji.


Izbira profesionalnega vrtnarja: prekopalnik solo by AL-KO
Naj gre za velike ali majhne površine, težka ali rahla tla – z delovno globino do 15 cm in širino okopavanja do 75 cm je ta prekopalnik nepogrešljiv pripomoček za urejanje vrta. Ne le da je dobro videti, ampak tudi dober oprijem in do dve prestavi za naprej in eno vzvratno prestavo.

Rokovanje s prekopalnikom

Delo z našimi prekopalniki je zelo enostavno. Z naslednjimi nasveti bo delo s tem praktičnim vrtnim pomočnikom še učinkovitejše.

| Uporaba: Največkrat se uporablja za pripravo tal za setev. S prekopalnikom AL-KO lahko s tem opravite zelo hitro, medtem ko bi z lopato in motiko potrebovali več ur. Prekopalnik lahko učinkovito uporabite tudi pri odstranjevanju plevela.

| Tehnični podatki: Naši prekopalniki imajo zmogljiv bencinski motor, ki poganja štiri rezila za prekopavanje. Noži prekopalnika se pomikajo naprej in se zarežejo v zemljo. S tem potegnejo celotno napravo naprej, vrtnar pa jo mora le usmerjati v pravo smer.

| Obdelava tal in gnojenje: Posebej oblikovani noži prekopljejo zemljo, kamor se potem doda gnojilo, semena itd.

| Nastavitev globine oranja: globina oranja se nastavi na zadaj nameščenem nastavku za oranje. Globino je potrebno pravilno nastaviti glede na vrsto in vlažnost tal.

Prekopalniki prekopljejo vse vrste tal

Prekopalnik (to je najpogostejši izraz) se včasih imenuje tudi motokultivator, vrtni kultivator, freza za vrt ali freza za zemljo. V osnovi gre za isto stvar: motorizirano motiko, opremljeno z vodilno palico, občasno z grebenskim plugom in kolesom za prevoz.
 
Prekopalniki AL-KO vam olajšajo delo na vrtu. Za obilen pridelek je potrebna dobro pripravljena in hranljiva zemlja, ki jo lahko z našimi prekopalniki enostavno in udobno vzdržujete.

Related posts