AL-KO POTOPNE ČRPALKE

Vsestranski pripomočki za čisto in umazano vodo

Naše potopne črpalke za čisto in umazano vodo so vsestransko uporabne in zmorejo velike pretoke. Omogočajo delno plitvo sesanje do 3 mm, preprosto črpanje in prenos vode iz bazenov, ribnikov, cistern, sodov za dež in poplavljenih kleti ter na primer črpanje vode iz jezer, ribnikov in rek. Medtem ko so črpalke za čisto vodo primerne za uporabo v bazenih, plavalnih ribnikih, bazenih, cisternah in vodnjakih, potopne črpalke za umazano vodo črpajo močno onesnaženo vodo z velikostjo zrnc do 30 mm. Izjemno zmogljiva je naša posebna črpalka za globoke vrtine, ki doseže največjo višino 55 m. Poleg tega boste v naši ponudbi našli tudi kombinirane modele: Dvojne potopne črpalke AL-KO združujejo črpalko za čisto vodo in črpalko za odpadno vodo v eni napravi. Naše kompaktne potopne tlačne črpalke prav tako izpolnjujejo dve nalogi, saj dosegajo visok tlak in velik pretok.

  Vaše prednosti

  Prilagodljiva uporaba

  Potopne črpalke AL-KO združujejo prednosti vrtnih in potopnih črpalk v eni napravi, od delovanja preprostega zalivalnika trate do napajanja kompleksnih namakalnih sistemov in samodejne oskrbe hiše z vodo v povezavi s sistemom Hydrocontrol.

  Odlična oprema

  Črpalke za odpadno vodo AL-KO so opremljene s plavajočim stikalom za samodejni vklop in izklop ter z 90-stopinjskim kotnim priključkom in kombinirano vtičnico za običajne velikosti cevi, zato imajo vse pogoje za nemoteno delovanje.

  Dolgoročna zanesljivost

  Črpalke za odpadno vodo AL-KO so zaradi stabilne in robustne konstrukcije z več sklopi tesnil ter uporabe materialov, ki ne povzročajo korozije, idealno primerne tudi za ekstremne zahteve. To zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

  Pomembni so vgradni elementi

  Robustne pogonske gredi iz nerjavnega jekla, stalno mazani kroglični ležaji brez vzdrževanja, trdna trojna tesnila in stabilna ohišja zagotavljajo, da so potopne črpalke AL-KO še posebej vzdržljive in zanesljive.

  Optimalna regulacija nivoja

  S prosto nastavljivim nosilcem za namestitev plavajočega stikala lahko hitro in enostavno določite nivo vode za samodejni izklop črpalke.

  Zanesljiv vsestranski pripomoček

  S preprosto nastavitvijo noge črpalke ponujajo dvojne potopne črpalke AL-KO vse prednosti črpalk za umazano in čisto vodo v eni napravi, od hitrega črpanja umazane vode z iztegnjeno nogo črpalke do odstranjevanja preostale vode v načinu plitvega sesanja.

  Razpon črpalke

  Zanesljiv, zmogljiv in primeren za različne vrste sesanja: To so kakovostne lastnosti potopnih črpalk AL-KO. Uporabljajo se za odvodnjavanje in namakanje ter črpajo tako čisto kot močno onesnaženo vodo. Poleg uporabe na vrtu lahko naše črpalke za čisto in umazano vodo uporabljate tudi v kleti, da izčrpate poplavljene prostore. Zaradi svoje visoke zmogljivosti so kos tudi ekstremnim zahtevam.

  Preizkušeno in ocenjeno kot “zelo dobro”: Potopna črpalka AL-KO TWIN 14000 Premium , Heimwerker Praxis (02/2016): zelo dobra (1,3).

  Pri nas boste našli:

  | Univerzalne potopne črpalke
  Kombinirane črpalke za vsako vodo. Ne glede na to, ali gre za umazano ali čisto vodor.

  | Potopne črpalke za čisto vodo
  Robustna črpalka za čisto vodo s funkcijo ploskega sesanja.

  | Potopne črpalke za umazano vodo 
  Zaradi velike vstopne odprtine tudi za močno onesnaženo vodo.

  | Potopne tlačne črpalke/črpalke za globoke vrtine 
  Dva v enem: vrtna in potopna črpalka.

  Prava črpalka za vaše potrebe

  Univerzalne potopne črpalke
  | Robustno, priročno in zmogljivo
  | Možnost delovanja s sesanjem v ravnem prostoru
  | Primerno tudi za ozke gredi. Model z vgrajenim plavajočim stikalom.
  | Enostavna nastavitev noge črpalke za preklop iz delovanja z umazano vodo na delovanje s čisto vodo.

  Potopne črpalke za čisto vodo n
  | S pretoki do 10.500 l/h
  | Idealno za črpanje vode iz bazenov, cistern in vodnjakov
  | Plosko sesanje do 3 mm (odvisno od modela)

  Potopne črpalke za umazano vodo
  | Močan in trden
  | Visoki pretoki do 12.000 l/h
  | Vključen je univerzalni kotni priključek
  | Velikost zrn do 30 mm

  Potopne tlačne črpalke/črpalke za globoke vrtine
  | Visoki pretoki pri visokem tlaku
  | Pogoni večstopenjskih črpalk
  | Motorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja, s stikalom za toplotno zaščito

  Vsestranske potopne črpalke

  Potopne črpalke delujejo po tako imenovanem “centrifugalnem načelu”: voda pride do rotorja, ki ga poganja motor, v vodonosnem delu skozi vstopno odprtino. Vsesana voda se prek rotorjev pretaka naprej. Razlikujemo med drenažnimi črpalkami, ki ustvarjajo le nizek tlak in prenašajo velike količine vode, in potopnimi črpalkami. Ustvarjajo zadosten tlak za namakanje ali za črpanje na večje višine, na primer do zgornjih nadstropij.

  Črpalke za umazano vodo so poseben primer: poleg vode morajo prenašati tudi delce umazanije. To znatno poveča obremenitev materiala in moč motorja. Model potopne črpalke DRAIN 20000 HD zaradi geometrije rotorja v obliki vrtinca brez težav prečrpa tudi močno onesnaženo vodo s 5 mm suspendiranih trdnih delcev in velikostjo delcev do 3 mm.

  Related posts