AL-KO SNEŽNE FREZE

Priročni pomočniki ob sneženju

S priročnimi snežnimi frezami AL-KO ne bo več zamudnega kidanja s snežno lopato. Freze majo zmogljiv motor, ki vam hitro in učinkovito olajša delo. Naša ponudba obsega vse od majhnih akumulatorskih naprav do velikih bencinskih snežnih frez, ki z zmogljivim motorjem brez težav odstranijo tudi velike količine snega. Kateri stroj je za vas najprimernejši, je odvisno od pričakovane količine snega in površine, ki jo želite očistiti. Glede na količino snega imamo na voljo snežne freze z različnimi širinami za čiščenje in z 1- ali 2-stopenjskim delovanjem. Odstranjevanje snega je sedaj res hitro in enostavno.

Vaše prednosti

Brezskrbno delo z AL-KO

S snežnimi frezami AL-KO s širino čiščenja od 46 do 76 cm odstranite sneg v najkrajšem možnem času.

Popolnoma očiščeno

Freza za čiščenje, ki doseže tla ter popolnoma očisti pločnike in dovozne poti – brez ostankov snega. Plug za čiščenje ima tudi lasten pogon za premikanje naprej.

Enostaven zagon

Električni zaganjalnik s 230 V (odvisno od modela) brez težav zažene snežno frezo. Nekateri modeli se lahko po želji zaženejo tudi s potegom kabla.

Natančno odmetavanje

Nastavljiv žleb za izmet lahko ročno zavrtite za največ 190 stopinj. Tako bo sneg pristal točno tam, kjer želite. Odvisno od modela sneg lahko odmetavate do 15 m daleč.

Priročno za delo v temnih zimskih dneh

Nekateri modeli so opremljeni z reflektorji – idealni za večerno čiščenje snega ali pa delo v zgodnjih jutranjih urah.

Varno napredovanje

Bencinske snežne freze z velikimi gumami z debelimi platišči ali gosenicami (posebnost pri modelu Snowline 760 TE) zagotavljajo optimalen oprijem in enostavno manevriranje tudi v najbolj neugodnih razmerah. S kar do šest prestavami za vožnjo naprej in dvema prestavama za vzvratno vožnjo lahko udobno uravnavate hitrost pogona koles.

Z močjo skozi sneg

Snežne freze AL-KO v osnovi razlikujemo med enostopenjskimi in dvostopenjskimi frezami:

Enostopenjsko delovanje
Enostopenjske freze imajo vstopni segment in v večini so to freze z električnimi motorji. Z operacijo s polžem poberete sneg in ga neposredno spustite skozi žleb za izmet. V primerjavi z dvostopenjskimi snežnimi frezami so te električne snežne freze lažje in bolj kompaktne, zato so primerne za manjša dela. Njihova zasnova je enostavnejša in zato cenejša. Idealna je za pločnike in manjša dvorišča pri sveže zapadlem snegu.

Dvostopenjsko delovanje
Te bencinske snežne freze so zasnovane za težja in zahtevnejša dela. V prvi fazi polž zdrobi snežno površino in pobere sneg. V drugi fazi polž potisne sneg v drugi polž ali puhalnik in ga spusti skozi žleb za izmet. Zahtevnejši modeli so običajno močnejši in imajo bencinski motor, zato so primerni za večjo globino snega in peščeno podlago. Ti modeli imajo v primerjavi z enostopenjskimi snežnimi frezami odstranijo večje količine snega in imajo večje razdalje odmetavanja.

Druga razlika med enostopenjskimi in dvostopenjskimi modeli je v pogonu: pri dvostopenjskih snežnih frezah poganjajo kolesa, pri enostopenjskih modelih pa pogon zagotavlja plug za čiščenje.

Največje udobje

Zaradi nastave višine ročaja lahko snežno frezo Snowline 46 E preprosto in prostorsko varčno hranite. Pri večjih količinah snega so v veliko pomoč snežne freze AL-KO z močnim bencinskim motorjem OHV in preklopnim pogonom na kolesa. Tehnologija OHV omogoča visoko zmogljivost z majhno porabo goriva zaradi višje ležečih ventilov. Primeri modelov so: AL-KO snežna freza AL-KO SnowLine 560 II, SnowLine 620 II, SnowLine 700 E in SnowLine 760 TE. Odvisno od lastnosti se sneg s pomočjo vrtljivega žleba za izmet lahko odvrže do 15 m daleč.

Enostavno premikanje naprej zagotavljajo velike gume ter številne prestave za vožnjo naprej in nazaj. Dodatno udobje zagotavljajo ogrevani ročaji, ki so odvisni od modela. V najbolj neugodnih delovnih razmerah ima snežna freza 760 TE zaradi pogona na gosenicah najboljši oprijem. Snežne freze AL-KO so znak robustne kakovosti, ki se prilagaja vašim potrebam. Poiščite ustrezno snežno frezo AL-KO in se prepričajte o kakovosti.

Snežne freze – tako preprosto je sedaj čiščenje snega
Z neba padajo prve snežinke in vsem je jasno, končno je tu zima! A naj bo veselje ob prvem snegu še tako lepo, ko pločnike in dovozne poti zasuje sneg, postane zima vsakodnevno opravilo in čiščenje snega je na dnevnem redu. S snežnimi frezami AL-KO je konec z napornim ročnim kidanjem snega. Naša ponudba obsega vse od majhnih naprav do velikih bencinskih snežnih frez, ki z močnim motorjem brez težav odstranijo tudi velike količine snega.

Related posts