AL-KO Ročne kosilnice

Praktične ročne kosilnice za popolno trato za golf

Enostavna, lahka in hitra košnja trate s cilindrično kosilnico AL-KO ni več sanjska. S priročnimi napravami lahko odlično pokosite majhna zemljišča, sprednje vrtove in okrasne trate do velikosti 250 m². Če želite z ročno kosilnico delati spontano in brez napora, ne potrebujete ne elektrike ne bencina. Opremljen je z enoosnim vodenjem in pnevmatikami XL, zato je izjemno okreten. Ohišje elegantne oblike je robustno, poseben gumijast odbijač pa ga ščiti pred praskami in vdolbinami. Zaradi oblike in majhne teže lahko cilindrično kosilnico AL-KO zlahka prepeljete po stopnicah in stopniščih do kraja uporabe. Naše cilindrične kosilnice so udobne, brez emisij in zelo tihe. To ustreza vam in vašemu okolju.

  Vaše prednosti

  Okretne v travi

  Zaradi samo ene osi je ročna kosilnica AL-KO izjemno okretna in udobno sledi neravninam na terenu.

  Posebno vreteno

  Kakovostno vreteno za košnjo s 5 kaljenimi noži iz posebnega jekla zagotavlja popolno rezanje in enakomerno polnjenje koša.

  Funktcionalna zasnova

  Lahka in robustna ohišja z novo zasnovno in nocimi širomili XL koles. Gumisasti odbijač ščiti ohišje pred udarci in praskami.

  Koristni nasveti

  Natančno odrezan, ni mogoče drugače opisati rezultata košnje z valjasto kosilnico AL-KO. V ta namen smo jo opremili s posebno tehnologijo rezanja, ki preprečuje, da bi se vreteno kosilnice in spodnje rezilo med vrtenjem dotikali

  Poleg tega je pet nožev izdelanih iz kaljenega posebnega jekla in jih je mogoče nastavljati po višini. Ta tehnika je zelo nežna do trate in ustvarja vtis, da ste travnik porezali s škarjami.

  Naš nasvet: Ob nakupu naročite košaro za travo za valjaste kosilnice.

  Priporočeni nasveti

  | Teren
  Kot je običajno pri angleški trati ali travi za golf, mora biti trava zaradi čim manjše višine ostati prava travna zelene površina.

  | Prehod
  Če želite iz “običajne” kosilnice preiti na valjasto kosilnico, priporočamo postopno zmanjševanje višine košnje, da boste imeli travo v pravem izgledu za golf.

  | Količina košnje
  Kositi jo je treba pogosteje, običajno vsaj enkrat ali dvakrat  na teden. Če je višina trave večja od višine vretena, je košnja veliko težja.

  | Uporaba
  Najbolje je, da valjasto kosilnico uporabljate zjutraj, ko je trata še vedno vlažna od rose.

  | Namakanje
  Pogosta košnja vodi do večje potrebe po vodi za zalivanje  trave. To pomeni, da je treba travnik dobro zalivati.

  Ročna valjasta kosilnica: igrišče za golf za lasten vrt

  Ročne valjaste kosilnice so klasika med kosilnicami. So priročne, učinkoviti in delujejo brez elektrike ali bencina – in zelo kratki travi zahtevajo natančnost. Zato se poleg robotskih kosilnic, kot je Robolinho, uporabljajo za vzdrževanje igrišč za golf, športnih igrišč in parkov (pogosto kot motorizirana različica).

  Ročna valjasta kosilnica AL-KO  je najboljša alternativa rotacijski kosilnici, zlasti za majhne vrtove, na vrtu pa dobite tudi angleško  golf travo. S posebno tehniko rezanja in visoko kakovostnimi, strjenimi noži lahko svojo trato pokosite tako popolno, kot da bi jo odrezali s škarjami. Skratka: če želite bujno, gosto zeleno travo kot na igrišču za golf je valjasta kosilnica prava izbira.

  Related posts