AL-KO & SOLO by AL-KO DROBILNIKI

Hitro in enostavno drobljenje vrtnih odpadkov

Tudi vaš vrt želi ostati v dobri kondiciji. Zato morate redno obrezovati živo mejo, grmovje in drevesa s škarjami za živo mejo in verižnimi žagami. Toda kam z vsemi potaknjenci? Naši drobilniki so zaradi svoje edinstvene tehnologije rezanja in valjčka idealni za drobljenje vej, palic, vejic in zelenja. Drobilniki AL-KO dosegajo točke z velikim zalogovnikom, inovativnim rezalnim ali valjčnim mehanizmom in stabilnim podvozjem. Vaši varnosti pripisujemo velik pomen: na primer, takoj ko odstranite lovilno košaro stroja AL-KO Easy Crush, se stroj samodejno izklopi. Z robustnim drobilnikom AL-KO bo delo opravljeno hitro, vi pa boste imeli dovolj časa za uživanje na vrtu.

Drobilniki

  MH 2810

   249,90
  Močan drobilnik z noži. Posebno velik lijak za preprosto polnjenje, s patentiranim valjčnim podaj…

  LH 2810

   289,90
  Zmogljiv drobilnik z valjem. Stabilno ohišje z XL-kolesi za varen transport Prozoren prestreza…

  Vaše prednosti

  Popolnoma iz zvitka

  Zaradi valjastega podajanja v izjemno velikem zalogovniku lahko drobljen material podajate brez težav in udobno. Vgrajen ročaj zagotavlja enostavno prenašanje.

  Dober ulov

  Velik, integriran lovilni koš drobilnika Easy Crush ni le izjemno dimenzijsko stabilen in idealen za prevoz sesekljanega materiala. Vgrajeni zapiralni kontakt prav tako zagotavlja največjo varnost.

  Varno stojalo

  Široko podvozje in velika kolesa XL z dobrim oprijemom zagotavljajo varno stojišče in dobro upravljanje med sekljanjem.

  Enota za natančno rezanje

  Zmogljiva rezalna enota z noži in dodatnim nožem za predhodno drobljenje zagotavlja hitrejši rez, izboljšano samopodajanje in učinkovito delovanje (odvisno od modela).

  Ločen dovod veje

  Inovativna tehnologija rezanja ima poleg velikega glavnega zalogovnika za mehke materiale še dodaten, ločen zalogovnik za veje do največ 45 mm (odvisno od modela).

  Koristni nasveti in triki

  Za mnoge vrtnarje je drobilnik standardno orodje: z njim se veje in odrezki žive meje/zeleni odrezki zlahka spremenijo v uporaben kompost, ki ga lahko takoj znova uporabite na vrtu. Ni ga treba odlagati zunaj doma.

  Nož ali valjček?

  Odvisno od zahtev je potreben rezilni ali valjčni drobilnik. Medtem ko je nožni drobilnik idealen za lesne in listnate vrtne odpadke, njegov zdrobljen material pa je idealen na primer za prekrivanje gredic, je valjčni drobilnik bolj “grob”: njegov zdrobljen material se tako rekoč zdrobi med valjem in nasprotno ploščo, kar pospeši razgradnjo na kompostu.

  Varno Stojalo
  Med sekljanjem delujejo močne sile, ki so odvisne od materiala, ki ga sekamo. To pomeni, da se pred začetkom dela prepričajte, da je vaš uničevalnik res stabilen.

  Kaj je mogoče in česa ni mogoče drobiti?
  Drobilnik je najprimernejši za drobljenje vej, obrezov žive meje, dolgih, trdih ali že posušenih stebel rož, trajnic, grmovnic in drevesnih potaknjencev. Najbolje je, če veje zdrobimo kmalu po obrezovanju, da dosežemo najboljše rezultate.

  Pravilno podajanje drobljenega materiala
  Drobtine praviloma vnašajte le, če je naprava že vključena. Drobljenec, ki je bil vnesen, se vnese v notranjost. Da se rezilo ne bi zamašilo, je treba mehke sekance vedno menjavati z vejami. Vložite le toliko sekancev, da se zalogovnik ne zamaši. Debelejše veje držite trdno, sicer bo motor preobremenjen.

  Previdnost pri drobljenju
  Pri drobljenju bodite previdni. Valji in rezila so lahko nevarni. Priporočamo, da nosite zaščitna očala, saj pri sekanju vej lahko kosi letijo naokrog. Oblačila morajo biti primerna (tesno prilegajoča se) in ne smejo ovirati, dolgi lasje pa morajo biti po možnosti zavarovani z mrežo za lase.

  Noži
  Rezilo nožev drobilnikov mora biti seveda vedno ostro, da je zagotovljeno optimalno delovanje. Redno preverjajte rezila in jih po potrebi zamenjajte. Nadomestna rezila lahko najdete tudi v spletni trgovini AL-KO.

  Po drobljenju

  Napravo je treba očistiti (seveda pred tem odklopiti iz električnega omrežja) in jo postaviti na suho mesto. Drobilnika ne čistite pod tekočo vodo ali visokim pritiskom ter ne uporabljajte čistil ali topil. Uporabite mehko krtačo ali krpo.

  Informacije o programu drobilnikov AL-KO

  Spomladansko ali poletno obrezovanje dreves, živih mej in grmovnic pomeni veliko dela na velikem vrtu. Naši drobilniki vam odvzamejo veliko dela. Z njimi lahko na preprost način drobite veje in druge vrtne odpadke. Poleg visoke zmogljivosti vrtni drobilniki AL-KO navdušujejo tudi z visoko stopnjo prijaznosti do uporabnika in varnosti. Kupite zdaj prek spleta!

   solo by AL-KO z drobilnikom TCS Duotec:
  | Inovativen mehanizem za rezanje s poševnimi rezili
  | Ločen dovod vej za drobljen material do Ø 40 mm
  | XXL kolesa s krogličnimi ležaji za enostaven transport
  | Velik zalogovnik in izboljšan sistem samopodajanja
  | Široko podvozje za varno stojo

  Drobilniki AL-KO Easy Crush:

  |
  Večkratni zmagovalec testa
  | Visoka prepustnost materiala zaradi velike moči 2800 Wattov
  | Stabilno ohišje s kolesi XL za varen prevoz
  |
  Vključno s ponovitvenim polnilnikom za potiskanje zdrobljenega materiala v kasnejšo fazots

  Učinkovitejše drobljenje zelenega odpada in kompostiranje -z drobilniki AL-KO

  Za vse naše drobilnike je značilna preprosta, priročna in hkrati varna uporaba. Kakovostne lastnosti: robustna izdelava za varno stojalo, zmogljivi elektromotorji za 230 V in močan tok. Poleg tega uporabljamo natančne rezalne mehanizme, široko podvozje za mobilnost in stabilnost ter kolesa XL z dobrim oprijemom za lažje napredovanje tudi na neravnem in nagnjenem terenu.

  Related posts