AL-KO & SOLO by AL-KO ŠKARJE ZA ŽIVO MEJO

Ergonomija rezanja za natančno obrezovanje žive meje

Z AL-KO škarjami za živo mejo je delo z vašo živo mejo veliko lažje. Ponujajo elegantno in funkcionalno ergonomijo, ki vam prihrani moč in živce pri delu s škarjami za živo mejo. Vgrajena vodoravnica vam pomaga pri ravnem in enakomernem rezanju žive meje. Poleg tega varnostni kabel na električnih škarjah za živo mejo zagotavlja največjo varnost pri delu. Profesionalno orodje na bencinski pogon “solo by AL-KO” ali z električnim motorjem: naše škarje za živo mejo so vaše zanesljivo vrtnarsko orodje. Diamantno brušena ostra varnostna rezila omogočajo izjemno visoko rezalno moč, ki skupaj z vgrajeno vodoravnico zagotavlja odlične rezultate rezanja. Ker je pri obrezovanju žive meje pogosto treba delati nad glavo, smo optimalno oblikovali ročaje naših rezalnikov za živo mejo: So variabilno nastavljive in v povezavi s prefinjeno ergonomijo naprave omogočajo lažje delo kot pri običajnih škarjah za živo mejo.

AL-KO & SOLO by AL-KO ŠKARJE ZA ŽIVO MEJO

  Vaše prednosti

  Popolno rezanje in zaščita

  Trajno ostri, z diamanti brušeni noži zagotavljajo gladko rezanje. Zaščita za naslon varuje nož pri rezanju vzdolž tal in stene. Tulec služi tudi kot stensko držalo.

  Najvišja varnost

  Edinstveni varnostni kabel AL-KO učinkovito preprečuje rezanje električnega kabla – za večjo varnost pri rezanju žive meje (ne s HT 440).

  Sproščeno delo

  Ergonomski upravljalni elementi in uravnotežena teža omogočajo manj utrudljivo delo. Delo brez kabla je še preprostejše: z akumulatorskimi različicami ali v povezavi s pasom za akumulator BBA 40 in adapterjem..

  Eleganca pri oblikovanju in funkcionalnost

  Naj bo to oblikovanje ali obrezovanje – diamantno brušena in ostra rezila škarij za živo mejo EnergyFlex vedno zagotavljajo čist rez. Ergonomski elementi za rokovanje z napravo in uravnotežena razporeditev teže omogočata delo z minimalnim naporom v katerem koli položaju, tudi pri delu na visokih živih mejah. Praktično: Zaščitni tulec omogoča shranjevanje naprave na steni.

  Najbolša kakovost

  Kakovostno ohišje iz umetne mase je še posebej čvrsto in robustno, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo škarij za živo mejo. Teža je razporejena tako, da se škarje za živo mejo vedno optimalno prilegajo roki.. 

  Naredi 1 od 2

  Škarje ta travo omogočajo enostavno rezanje robov trate, a škarje za grmičevje pa lahko brez težav oblikujejo manjše grmičevje in drevesja. 

  Izdelki

  Ponujamo vam štiri serije modelov naprav za rezanje žive meje in grmičevja: od majhnih Multicutterjev za fino rezanje do klasičnih obrezovalcev žive meje ter vse do bencinskih profesionalnih orodij za krajinsko vzdrževanje. Našim obrezovalnikom žive meje je skupno eno: močni motorji, ostra rezila nožev ter maksimalna varnost in ergonomija.

  Zmogljive profesionalne škarje za živo mejo: bencinske škarje za živo mejo solo by AL-KO
  S temi bencinskimi škarjami za živo mejo boste brez težav lahko hitro in okretno obrezovali žive meje, zahvaljujoč posebno dolgi rezalni dolžini, nožem iz kaljenega posebnega jekla in velikemu rezervoarju za bencin.

  Prednosti:
  I 3-stopenjski nastavljivi ročaj
  I Dobra razporeditev težeI
  I Gumiran ročajI
  I Vgrajena zaščita pred kratkim stikom in poškodbo
  I Protivibracijski sistem za prijetno delo

  Električne škarje za živo mejo solo by AL-KO za ambiciozne vrtnarje
  Te lahke električne škarje za živo mejo z dolžino reza 55 cm in zaradi dobro premišljenega ergonomskega ročaja omogočajo dolgotrajno delo brez naprezanja in z lasersko rezanimi rezili in močnim motorjem zagotavljajo čist rez.

  Škarje za živo mejo iz družine EnergyFlex:
  HT akumulatorske škarje za živo mejo EnergyFlexEna zmogljiva baterija – več vrst vrtnega orodja: Poleg akumulatorskih škarij za živo mejo podjetja EnergyFlex lahko isto baterijo uporabljate tudi v puhalniku za listje, motorni žagi, kosilnici, obrezovalniku trave in našem večnamenskem orodju Multitool.Dveletna garancija proizvajalca vključuje tudi baterijo naprav. Datum nakupa: po 01.06.2017.

  Akumulatorske škarje za živo mejo HT 18 V Li

  Akumulator in polnilnik sta že priložena k škarjam za obrezovanje žive meje. Popolnoma uravnoteženo orodje z diamantno brušenimi noži.

  Priročni klasiki za živo mejo na vrtu: HT električne škarje za živo mejo
  Klasične električne škarje za živo mejo so na voljo s tremi možnostmi opremljenosti, kot so Basic, Safety in Flexible Cut. Vsem pa je skupno to, da so lahke, dobro uravnotežene in imajo diamantno brušene vrtljive varnostne nože.

  Multicutter za fino rezanje: GS akumulatorske škarje za travo in grmičevje
  Priročni in majhni rezalniki so elegantna rešitev za grmičevje, trate, žive meje in oblikovanje grmičevja. Zahvaljujoč teleskopski palici lahko na večjem območju enostavno režete brez nenehnega nagibanja.

  Koristni nasveti

  S škarjami za živo mejo podjetja AL-KO je delo na živih mejah občutljivo lažje. Naše škarje za živo mejo vam z elegantno in funkcionalno obliko prihranijo energijo in živce med delom. Vgrajena vodna tehtnica pomaga, da bo vaša meja postrižena naravnost in enakomerno. Poleg tega pri nekaterih modelih AL-KO zagotavlja največjo varnost pri delu Safety kabel. Varnostni kabel preprečuje prerez električnega kabla.


  Še več razlogov za nakup naših najbolj prodajanih škarij za živo mejo:
  | diamantno brušeni noži
  | vgrajena vodna tehtnica
  | zaščita pred poškodbo z noži
  | ohišje motorja iz aluminija

  Opomba: Prednosti so odvisne od posameznega modela

  Udobje in varnost pri delu s škarjami za živo mejo
  Za vas smo pri vsakem modelu razvili različne edinstvene varnostne funkcije: Z našim edinstvenim varnostnim kablom AL-KO Safety Kabel smo preprečili možnost pretrganja priključnega kabla. Z napravo AL-KO ste zaradi našega posebnega varnostnega mehanizma zaščiteni tudi pred nenamernim zagonom škarij za živo mejo. Ročaji nekaterih naših škarij za živo mejo so nastavljivi in v kombinaciji s prefinjeno obliko naprave olajšujejo delo, če jih primerjamo z običajnimi škarjami za živo mejo. Oprema je odvisna od modela.

  Nasveti in predlogi

  Žive meje so lahko skoraj vseh vrst in oblik. Služijo nam kot okras in zasebnost ter nudijo zavetje živalim. Življenje v mestu si brez živih meja težko predstavljamo, še posebno, ker je sort skoraj neskončno. Če se odločite za živo mejo, lahko izbirate med zimzelenimi ali listopadnimi (iglavci ali listavci), hitro ali počasi rastočimi rastlinami. Nekatere so strupene, trnaste ali bodičaste, druge pa navdušijo s cvetovi in dišečimi vonjavami. Vsem pa je skupno eno: redno obrezovanje je nujno za zdravo, gosto in lepo živo mejo. Upoštevajte naslednje štiri nasvete

  | Pravi čas za obrezovanje žive meje
  Pazljivo izberite čas obrezovanja žive meje. Upoštevati morate zakonske predpise in idealne pogoje za rastline. V skladu občinskimi odloki ohranjanju narave se živih meja med 1. marcem in 30. Septembrom za zaščito številnih živalskih in rastlinskih vrst med drugim ne sme rezati ali pomlajevalno obrezati (radikalno obrezati na 10-50 cm). To ne vpliva na nežne oblikovanje ali nego, ki sta ves čas dovoljeni in služita zdravi rasti in brstenju. Tudi pri tem bodite pozorni na gnezdeče ptice in druge majhne živali. Poleg tega veljajo zahteve glede na odlok o preprečevanju hrupa opreme in strojev  o dovoljenem času dela. Obrezovanje žive meje je zato prepovedano ob nedeljah in praznikih ter ob delovnih dneh med 20.00 in 7.00. Kateri dan je primeren za vrtnarjenje, je odvisno od vremena. Na splošno so idealni suhi dnevi z blagimi temperaturami. Toplota izsuši sveže odrezane poganjke, in če so veje mokre, pa se pri rezanju bolj drobijo in niso čisto rezane. Vse to in tudi zmrzal otežuje celjenje rezov. Zgodnje jutranje ali pozno popoldanske spomladanske ure so zato najboljše za obrezovanje žive meje.

  | Pravo orodje za obrezovanje žive meje
  Akumulatorske škarje za živo mejo AL-KO HT 36 Li so prava izbira za brezžično in tiho obrezovanje žive meje brez emisij. Lahke, priročne škarje za živo mejo iz družine AL-KO EnergyFlex s svojim diamantno brušenim nožem zagotavljajo popoln rez in zaradi svoje iznajdljive ergonomije in gumiranega ročaja omogočajo udobno delo. Žive meje lahko tiho, varno in tudi brez izpušnih plinov 

  obrezujete z električnimi škarjami za živo mejo AL-KO HT 600 Flexible C. Škarje s prilagodljivim, ergonomskim ročajem in edinstvenim varnostnim kablom, ki učinkovito preprečuje prerez kabla, zagotavljajo udobje in varnost v vsakem položaju. Ali potrebujete visoko zmogljivost? Bencinske škarje za živo mejo solo by AL-KO 163-70 so idealne za velike površine brez stalnega dostopa do električne energije. Prepriča z noži iz kaljenega posebnega jekla, vgrajeno zaščito pred kratkim stikom in udarci ter protivibracijskim sistemom za delo brez naprezanja. Mimogrede: Z večnamenskim sprejem AL-KO boste zagotovo uspešno vzdrževali svoje naprave. Ima odlične mazalne lastnosti, zrahlja trdovratne ostanke, odstranjuje rjo in čisti naprave.

  | Primerna oblačila za obrezovanje žive meje
  Nekatere vrste žive meje, kot npr. tuja, so strupene in lahko ob stiku s kožo povzročijo alergijske reakcije. Tudi trnje, ostre veje ali lesni ostružki, ki letijo naokoli, so lahko nevarni za zdravje. Zato pri rezanju uporabljajte ustrezna oblačila. Priporočamo, da nosite trpežne čevlje, oblačila z dolgimi rokavi ter zaščitna očala in rokavice.

  | Pravilno oblikovanje žive meje
  Lepo oblikovane in goste žive meje so paša za oči, ki zahtevajo nekaj spretnosti in taktike. Zategnjena vrvica vam bo pomagala ohranjati višino, smer in obliko. Najprej odrežite malo in po potrebi izboljšujte. Žive meje običajno režemo trapezoidno, torej širše spodaj kot zgoraj. To daje spodnjim vejam dovolj svetlobe in živa meja ostane povsod lepo grmičasta.

  | Dodaten nasvet:
  Goste in visoke žive meje ne ščitijo le lastnike pred nadležnimi pogledi, temveč tudi pred morebitnimi vlomilci. Statistični podatki kažejo, da so okradene večkrat hiše z bujno živo mejo. Zato bodite pri sajenju žive meje pozorni na zadostno oddaljenost od zgradb, da boste ustvarili čim večjo odprto površino. Pred potovanjem je priporočljivo, da živo mejo na novo obrežete. S tem dokažete svojo prisotnost in morebitni vsiljivci so bolj izpostavljeni pogledu mimoidočih ali sosedov.

  Škarje za živo mejo AL-KO – razred zase  

  Naše škarje za živo mejo navdušujejo z visokokakovostnimi materiali. Diamantno brušeni noži (odvisno od modela) zagotavljajo popoln rez vaše žive meje. Varnostni kabel in vodna tehtnica dopolnjujeta celoten paket. Zahvaljujoč več vrstam motorizacije (z bencinskim, akumulatorskim ali elektromotorjem) so področja uporabe skoraj brez meja.

  Privoščite si tudi vi vrtnarjenje na najvišji ravni s škarjami za živo mejo podjetja AL-KO. V naši široki ponudbi boste našli veliko izbiro različnih modelov – ravno pravšnja naprava za vsako zahtevo!

  Related posts