AL-KO CEPILCI DRV

Priročno za kamin in oskrbo z drvmi za hladno sezono

Ročno cepljenje lesa s sekiro je naporno in dolgotrajno delo. Da bo delo v prihodnje še bolj udobno, so cepilniki hlodov AL-KO opremljeni z zmogljivimi motorji. Tako bo zaloga drv za zimo pripravljena v kratkem času. Naši izjemno trpežni horizontalni in vertikalni cepilniki hlodov so zaradi svoje dokazane učinkovitosti zelo cenjeni pri proizvodnji drv. Cepilniki so znani po veliki moči. Naši cepilniki hlodovine delujejo s standardnimi 230 V, v primeru LSV 560/8 pa tudi s 400 V. Obvladujejo cepilni tlak do 8 t. Zaradi kompaktne zasnove so naši cepilniki hlodov prostorno varčni za shranjevanje v lopi za orodje, kleti ali garaži. Pridobivanje drv še nikoli ni bilo tako enostavno!

AL-KO LSV 560/8

 649,90
Stoječi cepilec drv Za dolžino polen do 103 cm in z veliko cepilno silo 8,0 t  Električni priključek 400 V Dvoročno varnostno upravljanje 3-stopenjsko nastavljanje višine mize za boljšo prilagodljivost Čvrsta, toga konstrukcija za večjo varnost in dolgo življenjsko do…

LSV 550/6

 539,90
Stoječi cepilec drv Za polena do dolžine 103 cm in s cepilno silo 6,0 t Čvrsta in toga konstrukcija okvirja daje večjo varnost in dolgo življenjsko dobo Dvoročno varnostno upravljanje 3-stopenjsko nastavljanje višine mize za boljšo prilagodljivost S transportnimi k…

LSH 520/5

 359,90
Vodoravni cepilec drv za dolžino polen do 52 cm in s cepilno silo 5,0 t Zelo varen zaradi zaščitne obloge Dvoročno varnostno upravljanje Ne zavzame veliko prostora, je prenosen in ima udobno delovno višino Udobno delo zaradi dodatne podloge za les…

LSH 370/4

 299,90
Vodoravni cepilec drv za dolžino polen do 37 cm in s cepilno silo 4,0 t Zelo varen zaradi zaščitne obloge Dvoročno varnostno upravljanje Prostorsko varčen in mobilen Udobno delo zaradi dodatne podloge za les…

Vaše prednosti

Posebej varno

Zaščita rok, dvoročno upravljanje, naprava za držanje lesa, zaščitna kletka in stranske opore za les ne omogočajo le izjemno varnega dela z našimi cepilniki hlodov, temveč tudi prijetno delo.

Čista moč

Močan, večkrat varjen cepilni klin zagotavlja odlične rezultate in dolgo življenjsko dobo. Brez težav cepi tudi trd les. Skoraj nobeno deblo ni predebelo za zmogljive motorje. Obvladajo do 8 t cepilnega tlaka.

Popolnoma nastavljiv

Omejitev hoda, hiter povratek cepilnega noža in nastavljiva držala so osnova za učinkovito delo.

Vključena podpora

Oporniki za les na mizi za cepljenje samodejno centrirajo les. Razcepljen les se potisne na cepilno mizo, od koder ga je mogoče enostavno in varno odstraniti ali pa na primer spustiti v samokolnico.

Stabilen, mobilen in varčen s prostorom

Velik odtis zagotavlja stabilnost pri delu. Z robustnimi kolesi ste vedno mobilni in lahko cepilnik prepeljete na katero koli mesto uporabe. Zaradi kompaktne zasnove lahko cepilnike hlodov AL-KO shranite v lopo in tako prihranite prostor.

Nasveti & triki

Ogrevanje z lesom postaja vse bolj priljubljeno. Mnogi ljudje cenijo občutek, ko ob zimskih večerih sedijo pred kaminom v dnevni sobi, ali pa uživajo v toploti kaminske peči. Obstaja pregovor, da se “les segreje trikrat”: najprej, ko ga režemo/žagamo, nato, ko ga cepimo, in nazadnje, ko gori. S pomočjo cepilnikov lesa lahko žagan les brez težav razrežemo na ustrezna polena. Tukaj je nekaj nasvetov o cepljenju lesa: 

Vodoravni ali navpični cepilniki hlodov?
Pri navpičnih cepilnikih je cepilni klin zaboden navpično v deblo, kar pomeni, da je mogoče uporabiti večje sile. Pri vodoravnem cepilniku hlodov je obratno: les je vodoravno potisnjen v klin.

Vodoravni cepilniki hlodov

| Zmogljivi cepilniki hlodov s cepilnim tlakom do 5 t
| Idealno za cepljenje drv dolžine do 52 cm.
| Varčevanje s prostorom in mobilnost
| Ergonomičen in varen

Navpični cepilniki hlodov

| Zmogljiv za polena do 1030 mm
| Izjemno robustna konstrukcija
| Mobilno in prostorsko varčno shranjevanje

Pomembno pri cepljenju lesa
Les razžagajte na dolžino, ki je idealna za cepljenje z vašim cepilnikom, da vam ga ne bo treba dvakrat pobirati.

Varnost

Cepilnike za hlode je treba postaviti na trdna in ravna tla. Nosite zaščitne čevlje, zaščitna očala in rokavice.

Čim bolj svež cepljen les
Sveže narezan les razcepite vzdolžno vzdolž lesa. Deljenje suhega lesa je tvegano, saj lahko poči, zaradi česar kosi letijo naokrog. Idealen čas za cepljenje lesa je pozimi.

Shranjevanje
Po cepljenju polena shranite v suhem, dobro prezračevanem prostoru in jih ne zlagajte preveč na tesno. Preden lahko drva uporabite za kurjavo, jih je treba skladiščiti vsaj eno leto ali več, odvisno od vrste lesa, da so dovolj suha za čisto kurjenjet.

Dodatki
Za vašo varnost uporabljajte samo originalno dodatno opremo za cepilnike hlodov.

Related posts